Contraindicacions:

La Gelea reial, com hem vist, és una substància molt concentrada de nutrients i altres elements que ha de prendre’s amb molta precaució en la dosi. Ara anem a revisar les contraindicacions de la Gelea reial.
S’aconsella NO prendre Gelea reial en cas de:

  • Al·lèrgia: Consumir-la amb moderació i comprovar abans la tolerància amb una dosi molt petita diluïda, fins a comprovar que no existeixi reacció al cap d’unes hores.
  • Malaltia de Addison (insuficiència crònica de les glàndules suprarenals).
  • Asma
  • Migranya
  • Taquicàrdia
  • Hipertensió
  • No és recomanable consumir-la durant períodes llargs de temps i en quantitats excessives.

Hem comentat que la gelea reial no és perillosa, però té algunes contraindicacions que hem de tenir en compte:

  • Maldecaps
  • Hipertensió
  • Taquicàrdia

Aquests són alguns dels efectes secundaris que poden presentar-se per prendre una posología superior a la indicada. Aquestes són principalment les contraindicacions de la Gelea reial.
En el cas d’estar embarassada no hauria d’haver-hi problema, però tota gestant sempre ha de consultar amb el seu doctor, especialment si abans no havia pres aquest tipus de suplements.

Presentació de la gelea reial:

Els suplements de gelea reial es comercialitzen en diferents presentacions.

Càpsules de gelea reial:

Els suplements en càpsules de gelea reial contenen gelea reial pura sola o combinada amb altres components com per exemple, ginseng o pol·len. Aquests components sumen tant les seves propietats com els seus efectes adversos i contraindicacions, d’allí que abans d’optar per un suplement en particular, has de revisar per a què està indicat.
jaleareal4

Butllofes de gelea reial:

Les butllofes de gelea reial per la seva banda, són una presentació, que en alguns casos, està elaborada especialment, per a consum infantil, pel no només són més fàcils de consumir, sinó que pots verificar que siguin aptes per a nens. També, trobaràs butllofes de gelea reial reforçades amb vitamines o fins i tot, amb propoleo. En aquests casos, també s’aplica el comentat per als suplements en càpsules.
Consumint gelea reial en quantitats adequades evitaràs les seves contraindicacions i obtindràs totes les seves propietats i beneficis, ajudant al teu organisme a estar saludable i poder així millorar la teva qualitat de vida.

Ús en cosmètics:

La seva presentació pot ser en aigua tònica facial, mascarillas, sèrums o crema, sent aquesta última presentació la més usada.
Té poder nutritiu, antiinflamatorio, antisèptic, antibiòtic i fungicida sobre la pell.
Els components principals de la gelea reial són les proteïnes, incloent tots els aminoàcids que són essencials per a la nutrició humana, sucres, principalment fructosa i glucosa, lípids, minerals i vitamina C.
Els beneficis de la gelea reial en la cara inclouen la millora de l’aparença de les arrugues i les estries, l’augment de l’elasticitat i fermesa, i la normalització de les secrecions de greix de les glàndules.

Conservació:

Fresca: En envasos ben plens per evitar la presència d’aire, tancats hermèticament amb tap de plàstic (el metall està desaconsellat per les reaccions químiques que pogués desencadenar), conservat en frio (de 0º a 5ºC), sense humitat i a l’abric de la llum. Pot conservar-se així durant diversos mesos.
Pot conservar-se barrejada amb mel, en una concentració de l’1-3%, per evitar la fermentació deguda a l’aigua que aporta la Gelea.

GELEA REIAL AMB GINSENG:

La Gelea reial amb Ginseng és un suplement alimentós completament natural, ric en micro elements, nutrients, vitamines i minerals, ja que combina els beneficis de la gelea reial fresca i els beneficis del ginseng. Sol venir en forma de càpsules o pastilles. El seu principal benefici és l’habilitat de tonificar els òrgans del cos.

Propietats de la gelea reial fresca amb ginseng:

La gelea reial i ginseng promou la restauració ràpida de la força i l’energia, augmenta l’eficiència, elimina la síndrome de fatiga. El somni es fa més profund i agradable, desapareix l’insomni, la qual cosa ajuda a descansar la ment i els músculs a la nit.
Un dels beneficis de la gelea reial amb gingseng coreà és la protecció al cos d’influències externes, augment de la resistència i enfortiment del sistema immunològic. Millora el metabolisme gràcies a que el cos es fa més resistent a factors naturals com el fred, el vent i la humitat. També és recomanable prendre el producte durant els canvis climàtics.
Diversos estudis constaten que la gelea reial amb ginseng coreà protegeix a l’organisme dels efectes de productes químics i radiació. La gelea reial disminueix el risc de desenvolupament de tumors, la inflamació i el càncer. És recomanable prendre-la després d’haver rebut radiació o sofert enverinaments, o quan hi hagi risc de oncogénesis (procés de formació i desenvolupament d’un tumor).