Aquesta setmana parlarem de la Vitamina C perquè és importantíssima per a la nostra salut i bellesa. Us animeu a conèixer-la una miqueta més?

La vitamina C és coneguda per ser una excel·lent aliada per reforçar les defenses del nostre organisme i un fantàstic antioxidant present principalment en els cítrics, però també en molts aliments que són desconeguts per aquesta virtut.

La vitamina C, també coneguda com a àcid ascòrbic, és un nutrient essencial que el nostre cos no sintetitza per si mateix, així que és molt important incorporar-ho a la nostra alimentació amb l’ajuda de la dieta o un complement nutricional per gaudir dels seus excel·lents beneficis.

 

vitaminac2

 

Aquí us apunto alguns d’ells:
Cuida la teva pell

La vitamina C serveix per formar la proteïna fonamental en la síntesi del col·làgen i intervé directament en el metabolisme dels teixits (pell, tendons, lligaments i gots sanguinis). A més és útil per sanar ferides i formar el teixit cicatricial o per reparar i mantenir el cartílag, els ossos i les dents. S’ha demostrat també que millora les afeccions de la pell com els èczemes o la psoriasis.
Millora el sistema immunològic

La vitamina C ajuda a millorar la resposta del sistema immunològic perquè destrueix substàncies tòxiques de l’organisme com els nitrits i nitrats presents per exemple en els productes cárnicos i embotits preparats. També pot ajudar en els tractaments de l’artritis, el reúma i en el tabaquisme per les seves propietats antioxidants.

A dalt aquest ànim!

La vitamina C ens ajuda a formar els neurotransmisores, la qual cosa es tradueix que ens tira una mà en aquestes “depres” estacionals que de vegades podem tenir.
Antirradicales

Per les seves propietats antioxidants protegeix a les cèl·lules dels radicals lliures relacionats amb alguns tipus de càncer i sobretot amb l’envelliment.

Tips a tenir en compte per al consum de Vitamina C

La quantitat diària recomanada és de 90 mg en homes i 75 mg en dones i al contrari del que sempre s’ha pensat, que l’excés s’elimina sense causar cap dany, recerques recents defensen prendre la dosi justa de vitamina C.

No solament de taronja i llimona parlem quan parlem d’aliments amb vitamina C. Per exemple la Papaya conté un 200% més de vitamina C que la taronja. Aquí us deixo alguns dels aliments més rics en aquest nutrient: bayas vermelles, kiwi, papaya, pebrot vermell i verd, tomàquets, espinacs, taronja, boniato, llimona, bròcoli, maduixes, cols de Brussel·les i meló.

Si la teva dieta no inclou els aliments anteriors, potser hagis de demanar consell i començar a aportar al teu organisme vitamina C mitjançant un complement nutricional.

A gaudir d’aquesta vitamina i de tots els seus estupends beneficis!!