Prendre oli d’oliva abans del desdejuni és una bona opció. L’oli d’oliva en ser pres directament els nutrients s’absorbeix molt millor i totes les seves propietats es multipliquen. Així que abans de preparar-te un bon desdejuni, pots ajudar al teu mecanisme a funcionar millor i començar un dia amb energia i saludable.

Beneficis de prendre oli d’oliva en dejú.

Estimula el trànsit intestinal: Les persones que tenen problemes digestius i, especialment, restrenyiment, poden consumir oli d’oliva per combatre aquest problema. Aquest ingredient té lleugeres propietats laxants i estimulants que contribueixen al moviment intestinal i expulsió adequada de la femta. S’han de prendre 2 cullerades en dejú.

olioliva2

Prevé tot tipus de càncers relacionats amb el sistema digestiu:
Té propietats anticancerígenas diversos estudis realitzats a Espanya han determinat que les persones que consumeixen oli d’oliva freqüentment en la seva dieta tenen menys incidència de patir càncer. Aquest important efecte podria estar relacionat amb el seu alt contingut d’àcid oleic, que és l’àcid gras predominant en aquest aliment. A més, l’oli d’oliva conté antioxidants, flavonoides, polifenoles i escualeno, els quals també serien clau en aquest benefici.

Afavoreix l’absorció de nutrients: També està demostrat que la seva ingesta regularitza el trànsit d’aliments des de l’estómac a l’intestí alentint aquest procés per a la seva millor absorció de tots els nutrients del menjar.

Alleuja l’acidesa gàstrica i problemes gastrointestinals: L’oli d’oliva es compon d’una sèrie de substàncies que neutralitzen l’efecte nociu dels àcids gàstrics causants de l’acidesa i el reflux, com si fos una pel·lícula protectora de l’estómac i de les seves parets enfront de l’excés d’acidesa que de vegades té lloc en el nostre estómac. L’oli d’oliva cru té un efecte protector en l’estómac, capaç d’alleujar l’acidesa i el malestar. Per a això s’ha de prendre una cullerada amb l’estómac buit i esperar almenys 2 hores abans de consumir algun aliment.
També per alleujar problemes gastrointestinals tals com a acidesa gàstrica, mal de panxa, indigestió i digestions pesades, pots barrejar una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada de suc de llimona, i beure abans dels menjars.
Actua com una beguda que ajuda de forma positiva a l’hora de reduir els gasos, així com la inflor abdominal.

Actua sobre el sistema hepatobiliar hi ha desintoxicar l’organisme: Una combinació d’oli d’oliva i llimona pot optimitzar el treball del fetge, ronyó, vesícula biliar i contribuir a la desintoxicació del cos. Aquests dos ingredients faciliten l’expulsió de toxines i deixalles que obstrueixen el funcionament hepàtic i, a llarg termini, afecten la salut. Consumeix una cullerada d’oli d’oliva amb suc de llimona en dejú, una hora abans dels menjars.
Ajuda a deixar de fumar: Acompanyar una cullerada d’oli d’oliva amb molta aigua ajuda a reduir l’ansietat per fumar i, de pas contribueix a l’eliminació de substàncies tòxics del cos. N’hi ha prou amb prendre 5 gotes d’oli d’oliva, tots els dies, en dejú.